19@zl-alu.com +8618825438762
Shanghai Aluminium se dvigne na 15000 Yuan na tono

Shanghai Aluminium se dvigne na 15000 Yuan na tono

Aug 24, 2018

Cena surovin nenehno narašča

V zadnjem času je cena glinice postopoma navzgor privedla do zvišanja cen aluminija. V prihodnosti se je najnižja cena nemetalurškega aluminijevega oksida povečala na 3.400 juanov na tono, kar kaže na to, da se bo cena glinice še vedno povečevala. Kar zadeva politiko, so se letošnje omejitve proizvodnje ogrevalne sezone razširile, kar lahko vpliva na dobavo aluminijevega oksida. Trenutno je cena aluminijevega oksida v preobremenjenem stanju, kar prav tako zagotavlja dodatno povpraševanje po glinici. Pričakuje, da bo cena glinice še vedno povečana, to bo povečalo tudi stroške proizvodnje elektrolitskih aluminijevih izdelkov, posledično pa bo zvišalo ceno aluminija.


Podjetja še naprej zadržujejo cene

Od sredine julija, večjih podjetij, da bi nadomestili izgubo elastičnosti cene proizvodnje glinice, cena glinice iz blizu 2700 juanov / tono, od 22. avgusta, Shanghai kovin povprečna cena na trgu je 3250 juanov / tono aluminijevega aluminija, aluminija in glavne proizvajalce aluminijevih zlitin Kitajska metalurški razred aluminijevega najnižja prodajna cena je bila zvišana na 3400 juanov / tono, cena glinice in morda nekaj navzdol. Poleg tega je od začetka letošnjega leta lokalna vlada naročila brazilski aluminij, ki je v lasti norsk hidroelektrarne, da odpravi okoljske probleme, kar vodi v postopno obrnjenost domačih in tujih cen aluminija, to je domače cene nižje od tujih cen.


Od 22. avgusta je cena FOB avstralskega aluminija iz šangenske neželezne mreže dosegla 565 USD / tono, kar je enako 3857,31 RMB / tono. Pomanjkanje oskrbe z oskrbo z oksidacijo v tujini je ustvarilo pogoje za izvoz kitajskega aluminijevega oksida, ki je postal še ena točka povpraševanja za domači aluminijev oksid. Kitajska je v juniju izvozila 118.000 ton glinice, kar je po podatkih carinskih organov najvišja od leta 2002.


Poleg tega se je v zvezi s politiko v letošnjem letu razširila tudi mejna vrednost proizvodnje, vključno s fen-wei. Luliang, glavni proizvajalec glinice, se nahaja v regiji, ki predstavlja približno 20 odstotkov proizvodne zmogljivosti v državi. Na splošno cene aluminijevega oksida še vedno obstajajo na robu.


Zvišujejo se stroški elektrolitskega aluminija

Alumina je ena najpomembnejših surovin za proizvodnjo elektrolitskega aluminija. Zato bo zvišanje cene aluminijevega oksida povečalo proizvodne stroške elektrolitskega aluminija, obdržalo dobiček elektrolitskih topil iz aluminija in zatreti pripravljenost talilnic, da bi začeli. Ocenjuje se, da so bili od 22. avgusta proizvodni stroški elektrolitskega aluminija 14673,88 tone, dobiček je bil -83,88 juan / tono, stopnja dobička pa je bila relativno nizka, kar bo zaviralo pripravljenost elektrolitskih talilnih aluminija za začetek proizvodnje in nadaljevanje proizvodnjo. Elektrolitske zaloge aluminija bodo še naprej izčrpane.


Poleg tega je 70% elektrolitskih talilnih aluminija na Kitajskem opremljenih z lastnimi elektrarnami. Država je v preteklih dveh letih zahtevala, da se talini povrnejo vladna sredstva in navzkrižne subvencije, kar je oslabilo prednost proizvodnih stroškov elektrolitskih talilnih aluminija z lastnimi elektrarnami, povišali pa se bodo tudi povprečni proizvodni stroški elektrolitske industrije aluminija .


Aluminij profil izvoz svetle oči

Donosnost povpraševanja je bila skromna, s podatki, ki so pokazali, da sta tako nepremičninski kot avtomobilski trg v istem obdobju lani slabša. Glede na podatke, ki jih je objavila carina, je bil obseg izvoza aluminijastih in aluminijastih profilov v juliju 519 tisoč ton, kar je druga najvišja stopnja v zgodovini. Izvoz aluminijastih profilov je dober, predvsem zato, ker je razmerje med šanghajsko-pljučnim aluminijem in aluminijem še vedno nizko. Čeprav smo včeraj uradno napovedali 25-odstotno tarifo na Kitajskem 16 milijard dolarjev izvoza, pridelava aluminijevega oksida in termičnega premoga poteka doma, vpliv makroklime na proizvodne stroške elektrolitskega aluminija pa naj bi bil omejen.


Če povzamemo, pod vplivom politik in temeljev je še vedno prostora za zvišanje cene glinice. Pričakuje se, da bodo proizvodni stroški elektrolitskega aluminija še povečali. Šanghajski aluminij bo preizkusil prvo linijo tlaka 15000 juanov / tono.